Historie

Search Our Site

HistoryColson CTB bestaat al 70 jaar. Inmiddels is de derde generatie aan zet. Carina Jacobs leidt het bedrijf, moeder Annie Colson – ondertussen al 78 jaar, maar nog ontzettend kranig – komt nog elke dag op de werkvloer.

 

Annie Colson: “Mijn vader heeft Colson CTB na de Tweede Wereldoorlog opgericht. Hij heeft de CTB-luchtgenerator zelf uitgevonden. Zijn werk was zijn leven. Mijn twee broers konden hem om gezondheidsredenen niet opvolgen. Ik hielp af en toe wel wat mee, maar ik had er nooit aan gedacht om de zaak over te nemen. Tot mijn vader in 1985 een hersenbloeding kreeg. Hij weende omdat hij niet meer kon werken. Ik heb hem toen beloofd om zijn levenswerk verder te zetten. In 1989 is hij gestorven en ik was ondertussen met de zaak vergroeid. Het voelde niet als een verplichting maar als een hobby.”

 

Carina Jacobs: “Het oude atelier en onze ouderlijke woning lagen op hetzelfde stuk bouwgrond. Mijn broer, zus en ik zijn mee opgegroeid met de zaak. Niet veel later, na het overlijden van mijn grootvader, begon ik mijn moeder in de zaak te helpen. Mijn broer en zus zijn een andere weg ingeslagen.”

 

Annie Colson: “De mannen hebben respect voor Carina. Net omdat ze weten dat ze het vak door en door kent. Dat doet deugd. Ik denk dat het in mijn tijd toch nog iets moeilijker lag. Als ik verwarmingen ging verkopen, twijfelde heel veel mannen aan mijn kennis. Ze wilden niets van een vrouw kopen en vuurden vragen af om me vast te rijden. Maar dat lukte niet, ik had altijd een antwoord. Ik kende de stiel. Het is niet altijd even gemakkelijk geweest in deze mannenwereld, maar wij slaan er ons door.

Toekomst?


Carina Jacobs: “De afgelopen jaren zijn we fors gegroeid. Samen met Stefan bestuur ik het bedrijf. Of het moeilijk was om een buitenstaander toe te laten? Nee, helemaal niet. We zitten op dezelfde golflengte. Bovendien heb ik nog heel veel goesting om mooie projecten te verwezenlijken. Ik wil nog zeker tien jaar meedraaien.”

 

Contacteer ons

Adres informatie

Kieleberg 31
3740 Bilzen, Limburg, Belgiƫ

Openingsuren

Geopend Maandag tot Vrijdag
van 8 tot 18:00 uur

Contacteer ons...

Room Booking

Thanks for staying with us! Please fill out the form below and our staff will be in contact with your shortly. The see all of our room options please visit the link below.
See All Rooms